Kolmospaikka ja Copa-huumaa


PANU AUTIO

Joukkueemme Unión África Ceutín kausi on lähtenyt loistavasti käyntiin ja etenkin puhtaan kotisaldon ansiosta olemme sarjataulukossa seitsemän pelatun sarjakierroksen jälkeen kolmannella sijalla. Tällä viikolla aloitimme urakkamme myös paikallisessa cupissa Copa del Rey:ssa. Vierasottelu sarjaporrasta alempana pelaavaa Mutrayil Mercacentia vastaan muodostui todelliseksi spektaakkeliksi.

Ottelun lähtökohdat olivat cup-kilpailulle tyypilliset. Kotijoukkue Mutrayille ottelu oli kauden ehdoton kohokohta: mahdollisuus näyttää parasta osaamistaan ylemmän sarjatason joukkuetta vastaan ja unelmoida vieläkin suuremmista otteluista seuravalla kierroksella. Joukkueemme saapui otteluun pitkän matkustuspäivän puuduttamana ja motivaation hakeminen oli tottakai haastavaa, sillä olihan vastassa lähtökohtaisesti astetta heikompi joukkue.

Espanjassa pieniä ja vähän isompia kyliä piisaa loputtomiin ja kaikilla paikkakunnilla on hyvin voimakas oma identiteetti. Kotiseuturakkaus on hyvin vallitseva piirre espanjalaisessa kulttuurissa.  Monissa pienemmissä kylissä (tai pienemmissä kaupungeissa) kilpailukykyisen futisjengin pyörittäminen on ymmärrettävistä syistä mahdotonta, mutta futsalissa sen sijaan hyvää työtä tekevät pienemmänkin paikkakunnan lahjakkaat joukkueet pystyvät taistelemaan tasapuolisesti jopa kansallisella huipputasolla. Pienempi joukkuekoko ja pienemmät budjetit mahdollistavat sen, että pienempikin saattaa ponnistaa maan korkeimmille sarjatasoille. Tämän tyyppisillä joukkueille on usein iso merkitys paikallisyhteisön keskuudessa ja asiaan kuluu, että omia käydään katsomassa ja kannustamassa kovaa ja kuuluvasti

Copa haasteemme sijoittui noin 60 000 asukkaan Motrilin kylään Espanjan etelärannikolle Malagan ja Almerian välimaastoon. Tyylikäs noin 500 henkeä vetänyt futsalhalli oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja kaikesta oli aistittavissa, että kysessä on tärkeä tapahtuma paikallisille asukkaille ja etenkin kotijoukkueen toimijoille. Ottelun puoliajalla vastustajan pelaajat lahjoittavat kukin meille seremoniallisesti laatikollisen paikallisten viljeloiden vihanneksiä. Huikea yksityiskohta oli, että jopa vihanneslaatikoihin ja -pusseihin oli lyöty Copa del Reyn leimat.

Itse peli noudatti sekin tuttua cup-kaavaa. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja siirtyi villisti kannattaneen yleisönsä riemuksi 1-0 johtoon. Heräsimme hiljalleen mukaan taisteluun ja toisen puoliajan alussa otimme ottelun haltuun ja kävimme naulaamassa 2-3 johtolukemat taululle. Mutrayil nousi kuitenkin vielä sillasta ja siirtyi kahdella upealla osumalla 4-3 johtoon. Kotiyleisön ja joukkueen unelma näytti jo toteutuvan kun emme saaneet hyvistä paikoista huolimatta jauhettua tasoitusta aikaiseksi ilman maalivahtia pelatessa. Kunnes.

Kahdeksantoista sekuntia ennen loppua epäselvien vaiheiden jälkeen tuomari vihelsi Mutrayille kuudennen virheen ja pallo vietiin kymmenen metrin pilkulle. Asetuin valmentajamme käskystä pallon taakse.  Pieni klassinen katsehämäys vasemmalle ja pallo oikeaan alakulmaan. 4-4. Villisti koko ottelun ajan kannatussävelmiä soittanut torvista ja rummuista koostunut soittokunta hiljeni ja omien kannustus vaihtui törkeyksien huuteluiksi tuomareille. Kellossa oli kuitenkin vielä sen verran aikaa jäljellä, että Mutrayilla oli mahdollisuus yrittää yhtä hyökkaystä. Saimme kuitenkin katkaistua vastustajan tähtipelaajan harhautusyrityksen laidassa  ja pääsimme vastahyökkäykseen. Viimeisellä sekunnilla pallo ajautua Pedro Torolle, joka laukoi kärsällään kohti takakulmaa. Pallon ollessa vielä ilmassa loppusmmeri pärähti päälle, mutta kuten futsalin nykysääntöihin kuluu: maali hyväksyttiin ja olimme voittaneet ottelun 4-5!

Kehnosta esityksestämme ja vastustajan loistopelistä huolimatta olimme onnistuneet kääntämään ottelun voitoksi isomman rutiinilla. Voiton ansiosta nyt vuorostaan meille tarjoutuu mahdollisuus unelmoida Barçan tai ElPozon kaltaisista suuruuksista seuraavalla kierroksella kun liigajoukkueet hyppäävät mukaan cuppiin. Seuraavan kierroksen arvonta suoritetaan 8.11 ja ottelut pelataan joulukuun alussa. Toiveissa olisi tietenkin saada jokin suurjoukkueista vieraiksemme kivikovaan kotiluolaamme. Sitä ennen edessä on kuitenkin monta sarjaottelua, joista ensimmäisenä on vuorossa henkilökohtaisesti äärimmäisen täekeä kotipeli viime kauden joukkuettani ElPozo Ciudad de Murciaa vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: