Flamencoa ja härkätaistelueleitä maailman parhaan harjoituksen lomassa


Toista kauttaan Espanjan Segunda Divisiónissa pelaava Panu Autio on aloittanut kautensa uudessa joukkueessa Unión África Ceutín riveissä. Avausottelusta saldoksi jäi kirvelevä 9-6 tappio vieraskentältä sarjanousija Manzanaresia vastaan. Menneen viikonlopun toisessa ottelussa vuorossa oli Pohjois-Afrikan derby Melillaa vastaan. Voittotili saatiin auki lukemin 5-3 ja Panu pääsi myös avaamaan maalitilinsa siirrettyä joukkkueensa 2-1 johtoon ensimmäisellä puoliajalla 10 metrin rangaistuspotkusta. Tämän päivän palauttavien treenien innoittamana Panu fiilistelee tekstissään höynärinkejä.  

Bongaa kuvasta suomalainen!

Maanantaisin viikonlopun jälkeen meillä on tapana pitää harjoituksissa palauttava päivä. Käymme läpi menneen lauantain ottelua, kertaamme siellä tehtyjä virheitä ja pohdimme mitä voisimme tehdä paremmin tällä viikolla. Vakio-ohjelmaann kuuluu muutamia kevyitä harjotteita ja höynä -maailman paras harjoitus- jossa 1-3 pelaajaa yrittää ringin keskellä riistä palloa muilta kanssapelaajiltaan. Lähes kaikkien pelaajien rakastama harjoituksen tarkoituksena on oppia tekemään oikeita syöttövalintoja nopeasti pienessä tilassa ja samalla myös nöyryttää ringin keskellä katkoa yrittäviä joukkuetovereita.

Espanjalaista jalkapalloa on usein luonnehdittu pallonhallintaan ja syöttelyyn perustuvaksi ”tiki-takaksi”. Sen säihkyvin huippuunviritetty ilmentymä on maan maajoukkue, joka hallitsevana maailman- ja Euroopan mestarina on tämän hetken kiistatta paras maajoukkue maailmassa. ”La Rojan” kirkkaimpia tähtiä ja kapellimestareita ovat jalkapallon historian kaikkien aikojen parhaan joukkueen FC Barcelonan pelaajat.

Täkäläisessä mediassa seurataan päivittäin suurennuslasilla suurjoukkueiden tekemisiä ja televisiokamerat ovat paikalla joukkueiden harjoituksissa päivittäin. Mielenkiintoista on, että aina kun kuvaa lähetetään Barçan harjoituksista, on päällä jonkinlainen höynärinki eli rondo. Niin pelaat kuin harjoittelet. Tämä vanha kulunut klisee pitää myös paikkansa FC Barcelonan kohdalla, sillä joukkueen peli todellakin muistuttaa parhaimmillaan leikittelevää orgastista höynää. Yksinkertaistettuna höynä itsessään on maailman parhaan joukkueen pelin filosofia.

Tämän päivän palauttavassa sessiossa joukkueemme pelaajien hymy oli herkässä viikonlopun voitetun pelin jälkeen. Fiilistä nostatti myös perinteinen koko joukkueen höynä, johon osallistuivat myös kaikki valmennusjohdon jäsenet. Espanjalaisen höynän erikoisuutena ovat härkätaistelu eleiden ja äänien imitoiminen, jos keskellä joutuvat ”härät” joutuvat pahaan pyöritykseen. Universaali ilmiö lienee se, että keskellä olevaa pelaajaa yritetään nöyryyttää laittamalla pallo hänen jalkojenvälistään eli puikoista eli cañoista. Täällä Ceutassa, joka lasketaan osaksi Andalicíaa, tapana on myös taputtaa raikuvat aplodit flameco-tyyliin jalalla tahtia lyöden, jos rinki onnistuu syöttämään 15 kertaa peräkkäin tai laittamaan pallon cañoista omalle joukkueelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: