Särkyneen unelman metsästys- Jimmy Glass esikuvana


Samuli Justén

Olen aina välillä muistellut omaa aikaani FC Kirkkonummen kannattajajoukoissa. Se oli ilmiö, joka syntyi kirkkonummelaisten poikien tarpeesta kannattaa jalkapalloseuraa.  Ulkopuoliselle sitä oli vaikea selittää, tyttöystävät eivät sitä tajunneet ja Palloliiton turvallisuuspäälliköllä oli ihmeteltävää. Divarifutis on edelleen jalkapalloa aidoimmillaan. Eräs tarina divarifutiksesta on jokaisen alasarjatahkojan unelma, yksi maali voi muuttaa elämäsi. On siirryttävä Englantiin ja vuoteen 1999. Manchester United voitti historiallisen triplansa, mutta sinä vuonna tapahtui romantikon silmissä jotain vielä hienompaa. Tämä on tarina keskinkertaisesta jalkapallomaalivahdista James ”Jimmy” Glassista. MUISTA KATSOA VIDEOT!

Jimmy Glass syntyi vuonna 1973 eli hän on tällä hetkellä 37-vuotias. Aktiiviura loppui jo vuonna 2001 28-vuotiaana. Hän oli tavallinen maalivahti, jonka ura alasarjajoukkueissa oli vuoristorataa. Vuodet 1991-1996 Jimmy Glass vietti Crystal Palace:ssa, jossa peliaikaa ei juurikaan ollut tarjolla. Oli aika siirtyä eteenpäin Bournemouthiin, josta matka jatkui Swindoniin. Swindon halusi laittaa vähän torjuntavastuuta saavan Jimmyn lainalle Carlisle Unitediin, jossa kauden 1998-1999 aikana otteluita huikeat kolme kappaletta! Kaksi ottelua kolmesta olivat jalkapallon historialle täysin merkityksettömiä, mutta yhdestä ottelusta on kehittynyt itselleni ja tuhansille muille THE ONE.

Eletään päivää 8. Toukokuuta 1999 ja Carlisle United:in on pakko voittaa Plymouth Argyle välttääkseen putoamisen konferenssiin. Se olisi seuralle katastrofaalista ja tuhoutuminen olisi todennäköistä. Joukkueiden sarjataso oli siis Englannin kolmosdivisioona. Toisessa ottelussa Scarborough kohtasi Peterborough:n. Scarborough:ille riitti tasapeli, jos Carlisle ei omaa otteluaan voita. Ottelu päättyi tasan 1-1 ja tuomarin viheltäessä pilliin oli Carlisle United tasatilanteessa. Scarborough fanit juhlivat säilymisen puolesta ja heille maailma oli valoisa paikka. Tapahtui kuitenkin jotain, mitä vain juustoisissa Disney- elokuvissa tapahtuu.

90 minuuttia pelikellossa, kulmapotku, kyynelehtivät kannattajat, rukoileva pappi, tasatilanne 1-1 ja jalkapallojumalien laskeutuminen kentälle. Mies vailla menneisyyttä tai tulevaisuutta, Jimmy Glass the ONE HIT WONDER haluaa maailman omakseen. Hän tekee sen eli maalin joka pitäisi Carlisle Unitedin kolmannessa divisioonassa. Tuon sekunnin ajan hän on maailman tärkein ihminen tuhansien ihmisten silmissä. Avioerot ja potkut duunista haihtuvat mielistä, Jimmy Glass on pelastanut osan ihmiskuntaa.  Tuhannet Carlisle- fanaatikot ryntäävät kentälle, vaikka ottelu on kesken. Kyseessä on  kaikkien aikojen romanttisin Pitch Invasion. Tarinat kertovat ottelun jatkuneen noin puolen tunnin sekoilun jälkeen. Eräs fani toteaa jälkeenpäin tehdyssä dokumentissa seuraavin sanoin: ”Se oli elämäni kaunein hetki, edes naimisiin meno ei koskettanut minua vastaavalla tavalla”.  Vielä 12 vuotta tapahtuneen jälkeen Sky Sports:ilta on tullut Jimmy Glass- spesiaali. Itse mies toimii nykyään taksikuskina, mutta tasaisin väliajoin Carlisle United- legenda antaa kommentin hetkestään mediassa. Hän kirjoitti myös kirjan ”One Hit Wonder”, kyllä kirja yhdestä maalista.

Tämä oli tarina divarifutiksen unelmista ja ainutlaatuisuudesta. Videoita katsellessa tulee miltei jokainen kerta tippa linssiin ja unelma omasta divarimomentumista kasvaa kasvamistaan. Tämä kirjoitus on omistettu niille, jotka ovat vuosia sitten haudanneet unelmansa jalkapalloammattilaisuudesta. Kirjoitus on omistettu niille, jotka yrittävät paeta pettymystään elämällä divarifutista ammattilaisen tavoin. Tämä kirjoitus on omistettu niille, jotka haluavat saavuttaa oman JimmyGlass- hetkensä. Enää muutama kuukausi aikaa ja unelman etsintä saa jatkoa nelosdivarissa. Ensi jouluna isälle lahjaksi ”Unelmien vapaapotku- tositarina yhden laukauksen ihmeestä” kirjoittanut Samuli Justen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: