Pallonkaikkeuden kaikkien aikojen paras vuosi


PANU AUTIO

On taas se aika vuodesta milloin on tapana vetää pakettiin muistoja ja suunnata katseita tulevaisuuteen. Näissä samoissa tunnelmissa kokoonnuimme joulun alla blogitovereitten kanssa helsinkiläiseen kahvilaravintolaan linjailemaan Pallonkaikkeuden mennyttä ja tulevaa. Koolla oli innokas joukko pelimiehiä, joiden keskusteluista huokui intohimo lajia kohtaan ja halu kehittää yhteistä blogiamme entisestään.

Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että suomalaisen futisvuoden merkittävimpiin tapahtumiin kuuluu tietenkin Pallonkaikkeus -blogin julkistaminen keväällä 2010. Allekirjoittaneen ja Otto Tähkäpään Helsingin yliopistolla vietetyistä kahvitaukokeskusteluista alkunsa saanut idea konkretisoitui komealla tavalla, kun Pallonkaikkeuden lanseerattiin huhtikuun alussa. Alku oli menestyts, sillä jo ensimmäisellä viikolla saavutimme yli tuhannen klikkauksen päivittäisiä lukijamääriä ja olimme koko Suomen luetuimpia blogeja.

Aloituspotkun jälkeen blogimme on onnistunut pitämään kohtuullisen hyvää ja tasaista julkaisutempoa läpi vuoden. Tähän mennessä Pallonkaikkeudessaa on julkaistu kaikkiaan, tämä teksti mukaan lukien, 119 kirjoitusta. Lukijoita on ollut myös todella mukavasti, sillä kaikkiaan sivuamme on ladattu jo yli 63 000 kertaa. Erityylisiä ja eri aiheailueita käsitteleviä tekstejä on tipahdellut ilahduttavan monipuolisesti, mikä oli alun perin myös blogimme tarkoituskin. Ennen kaikkea halusimme tuoda erilaisten näkökulmien suomalaiseen, entuudestaan melko köyhään, omalla nimellä käytävään futiskeskusteluun.

Pallonkaikkeuden futisvuoden kohokohtiin kuuluvat tietenkin jalkapallon MM-kisat, joiden yhteydessä futista oli tarjolla niin vahvalla paineella, että osa blogimme kirjoittajista (itseni mukaan lukien) kärsi kisojen jälkeen jopa lievästä futisähkystä. Syksyn mittaan blogiimme helmiä olivat muun muassa Vesa Salmisen mielenkiintoiset näkemykset junnufutiskentiltä ja Tomi Lounion suuremmissakin medioissa uutiskynnyksen ylittänyt Horst Köppelin haastattelu, jossa saksalainen ilmoittautui vapaaehtoiseksi miesten futismaajoukkueemme peräsimeen. Henri Aallon tekstit Veikkausliigapelaajan näkökulmasta ovat olleet aina kiinnostavaa luettavaa. Viimeisimpänä kirjoittajana remmiimme liittyi loppusyksystä kokenut provoilija Kirkkonummelta Samuli Justén, jonka avaus-postaus sai aikaan kaikkien aikojen littipeukkuvyöryn.

Omalta osaltani vuoden käännekohta oli siirtyminen futsalammattilaiseksi ElPozo Murcian riveihin. Siirto Espanjan futsalkentille oli pitkäaikaisen unelmani täyttymys. Muun palloaiheisen kirjoittamisen ohella minulla on ollut ilo jakaa futsalkuulumisiani ystävilleni ja innokkaille lukijoille blogimme kautta. Tekstieni saamat kommentit ja peukut ovat kannustaneet minua eteenpäin ja motivoineet treenaamaan entistä kovemmin.

Lukijamääriltään blogimme suosituimmat julkaisut ovat käsitelleet Mestarien liigan tai Euroopan isojen sarjojen suuria otteluita tai ilmiöitä niiden ympärillä. Esimerkiksi menneen marraskuisen El Clasicón ennakko- ja jälkihöystelyt nostivat blogimme lukijamäärät moninkertaisiksi normaalin verrattuna. Blogimme tarkoitus ei kuitenkaan ole jatkossakaan paneutua pelkästään näihin isoa yleisöä kiinnostaviin näytöksiin, vaan pyrimme edelleen tuomaan esille monipuolisesti tuoreita ja erilaisia havaintoja jalkapallo nimisen ilmiön laidalta ja ytimestä.

Tulevaisuuden isoista linjoista keskusteltaessa olimme myös yhtä mieltä siitä, että jatkossa Pallonkaikkeuden vakiokirjoittajien määrää pyritään nostamaan niin, että kasaan saataisiin täysi aloituskokoonpanollinen kynämiehiä tai -naisia. Haussa on siis ainakin pari uutta innokasta vakiokirjoittajaa, joilla on kynä hyvin hallussa, tuoreita näkökulmia jaettavana ja intohimoinen ote futikseen. Hakemuksia voi lähettää Pallonkaikkeuden sähköpostiin: pallonkaikkeus@gmail.com.

Lopuksi haluaisin vielä kiittää kaikkia vakiokirjoittajiamme ja blogitovereitani, joiden kanssa on ollut ilo tehdä Suomen parasta futisblogia. Kiitos Otto, Tomi, Tito, Henkka, Vesa, Ville, Juho ja Sampe. Jatketaan hommia vähintäänkin samaan malliin! Lämmin kiitos kuuluu niin ikään lukijoillemme ja kommentoijille, jotka ovat motivoineet kynälijöitämme pistämään parastaan. Syvä kumarrus menee myös supervaihtopelaajillemme, joiden kirjo on ollut ilahduttavan laaja. Toivottavasti saamme myös jatkossa nauttia yhtä tehokkaista, terävistä ja luovista vaihtopelaajista. Hyvää uutta vuotta ystävät ja lukijat!

Mainokset

One Response to Pallonkaikkeuden kaikkien aikojen paras vuosi

 1. Kyninho sanoo:

  Moi,

  kyllä tämä blogi on mennyt jokaviikkoiseksi rutiiniksi täälläpäin. On hienoa, ja kannustankin siihen, että pidätte aiheiden kirjon mahdollisimman laajana. On mielenkiintoista lukea jalkapallosta joka kantilta; junioreista, kulttuureista, historiasta… ja sitten myös niistä isoista peleistä.

  Tämä supervaihtopelaaja fiilistelee tulevana keväänä ja kesänä varmasti muutaman kriittisen näkökulman juniorijalkapalloon!

  Tsemiä uudenvuodenviettoon ja kiitos lukukokemuksista jokainen pallonkaikkeuden skrivaaja,

  Kynä
  Kynä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: