El Clásico – Rehellistä kusipäisyyttä vai tekopyhää maailmanparantamista?


Samuli Justén

Rehellinen kusipäisyys vai tekopyhä maailmanparantaminen joukkueen valinnan takana?

Kun El Classicon aika koittaa Espanjassa ollaan Suomessa valmiita hyppäämään ”omien” puolelle. On kaksi joukkuetta. Toinen on iso, paha, ylimielinen ja rahaa käyttävä jalkapallon syöpä, jolla on 31 La Liga mestaruutta vyöllä. Toinen on sympaattinen, rauhaa rakastava ja omiin kasvatteihin perustava hyväntekeväisyysjärjestö, jolla on 20 La Liga mestaruutta. Suurin osa suomalaisista perusjampoista ja ituhipeistä on El Classicossa jälkimmäisen puolella ja miksei olisi? Pitäähän se UNICEF:in logoa rinnassaan.

Kun mennään hieman syvemmälle, niin löytyy viime kesän palkintokaapista Joan Laportan ja Guardiolan kokoisia luurankoja. Joan Laporta teki tilinpäätöksiä vapaalla kädellä, Guardiola kohteli Zlatania kuin paskapökälettä, vaikka itse taisteli ruotsalaisen joukkueeseen edelliskesänä. Tätä edelsi vielä todellisen seuraikonin, Mestareiden finaalien ratkaisijan ja Madridin tappajan ulostaminen Camp Noulta. Sitten koko joukkue nuoli kieli ruvella Cesc Fabregasin persettä kesän yli ja tarjottiin summia, joille Arsene Wenger nauroi julkisesti. Tämä on sitä eettistä hyväntekeväisyysjärjestön puuhastelua. Koska on tärkeää lisätä ymmärrystä tästä tekopyhyyden pyhästä maailmasta, niin muistuu mieleeni ottelu Chelsea- Barcelona vuodelta 2009, jossa maailma oli pahaa Chelsea vastaan, olihan se rakennettu likaisilla öljyruplilla. Tuomaripelillä jatkoon ja kaikki rauhaa rakastavat pulliaiset ituhipeistä suomalaismuusikkoihin tanssivat tasajalkaa.

Itse ottelussa on tällä hetkellä pelaajien kiinnostuksen puolesta välivuodet. Xavi, Iniesta ja Puyol ovat liian hyviä ja kilttejä mammankultapoikia ollakseen vihattavia. Hormonikääpiö taas on kuin suoraan playstationpelistä, jossa juoksunappi on jäänyt pohjaan. Dopingjänikseltä puuttuu karisma, eikä tuollaista teinipojalta näyttävää pygmiä ole suvaitsevaista tuomita. Ronaldinho ansaitsi aikoinaan Bernabeun herrasmiehiltä aplodit ja hänet muistettakoon karismaattisena sankarina Blaugrana- paidassa. Samuel Etoo: ” ”Madrid, cabrón, saluda al campeón”, karismaa enemmän kuin koko Guardiolan ryhmällä yhteensä. Ainiin onhan siellä tilanteet loppuun asti pelaava Busquets, joka kuolee 10 kertaa ottelun aikana. Todellista karismaa edustaa myös hävittäjälentäjäkuontalossaan löntystelevä Gerard Pique.

Tuo toinen seura pääkaupungista tekee kaikkea mahdollista. Se houkuttelee kyseenalaisesti maailman parhaita pelaajia puolelleen tarjoamalla kehitysmaan bruttokansantuotteen verran siirtokorvausta. Sitä ei kiinnosta UEFA:n plörinät tai muiden ajatukset omasta toiminnastaan. Maailman suurin seura, jolla on suurin palkintokaappi. Sanotaan ei nöyristelylle ja tekopyhälle imagolle. Toki siellä tehdään rahallisesti eniten hyväntekeväisyyttä, mutta se jääköön taustalle, kun saastasta puhutaan. Real Madrid on ylpeä, se ei katkeroidu ja se taputtaa vastustajalleen kun aihetta on. Herrasmiehiä, rehellisiä sellaisia.

 

Tänä vuonna Real Madridin puolelta mielenkiintoa lisää Jose Mourinhon paluu Camp Nou:lle viime kevään jälkeen. Culejen mieliin Mourinho on jäänyt puolustusvoittoisena kusipäänä, joka tiputti sympaattista syöttövippailua harrastavan Blaugranan jatkosta. Madridistat pitävät Mourinhoa voittajana, joka palauttaa Espanjan jalkapalloherruuden sinne minne se eittämättä kuuluu. Jose Mourinho onkin kaikessa hienoudessaan tämän otteluparin mielenkiintoisin persoona.
Pelaajistosta ainoastaan Iker Casillas edustaa vanhaa kunnon soturikuntaa. Valkoisten sotilaiden kenraali ja katalaaniarmeijan hiljentäjä `El Siete` on jatkanut kunniakasta matkaansa Saksan maalle. Kastilian Jeesus joka vuonna 2000 hiljensi 100.000 blaugrana kannattajaa, on varmasti hengellään mukana Real Madridin taistelussa.

FC Barcelonan kannattajat ympäri maailman voivat vihdoin tänä vuonna huokaista syvään ja pyyhkiä pelon tuomat hien pisarat kasvoiltaan, Guti ei ole Camp Noulla. Ei Scarface t-paitoja, uusia tukkamalleja ja ennen kaikkea koulupoikien nöyryyttämistä. On aikakausia, jolloin toinen joukkue on ylivoimainen, mutta vain harvoin toinen pelaaja on ollut niin ylivertainen kuin Guti oli. Pelkkä nimen lausuminen saa Culet paskomaan paellat housuihinsa.

Otteluun on aikaa hieman yli viikko. Ne ihmiset, joita La Liga kausi ei kiinnosta Matti Vanhasen joulupuhetta enempää ovat valitsemassa puoliaan El Classicoa varten. Valinnassa onkin kyse oletko rehellinen kusipää vai maailmaa väärennetyillä tilinpäätöksillä parantava sinipurppura?

Samuli Justen on uusi kirjoittaja Pallonkaikkeusblogiin. Hän keskittyy Euroopan jalkapallon talousasioihin sekä La Ligan ajankohtaisiin asioihin.

Mainokset

22 Responses to El Clásico – Rehellistä kusipäisyyttä vai tekopyhää maailmanparantamista?

 1. Aleksi K sanoo:

  ”Toinen on iso, paha, ylimielinen ja rahaa käyttävä jalkapallon syöpä (…)”

  Hauska lause. Pätee molempiin yhtälailla. Tietty mielikuvalla tässä kai leikitään. Barca on totaalinen limanippu (myös), jolla sattuu tällä hetkellä olevan poikkeuksellisen paljon omia kasvatteja riveissään. Samaa paskaa erivärisessä paketissa, mutta senhän jo kaikki futis-ihmiset tiesivätkin.

  El clasico herättää kohtuuttoman paljon kohua tässä maassa, vaikkakin ehkä sillä saadaan joitain ihmisiä kiinnostumaan kuningaslajista.

  TV:stä nähtynä se on vain yksi liigapeli muiden joukossa, ottelupaikkakunnalla varmasti upea tapahtuma.

 2. Sami Suuri sanoo:

  Iskomatonta, että uhrasin tähän aikaa. Aivan sama kumpi voittaa tai mitä Espanjassa tapahtuu. Mutta ”kolummina” tai ylipäätään kirjoituksena tuo nyt oli paska. Sen verran pommpii kirjoitus, että taidettu jostain futisforumilta kaivaa kaikki negatiiviset mielipiteet ja täällä kertoa ne omanaan =)

 3. ff2 sanoo:

  mä tykkäsin 😀

 4. Nimetön sanoo:

  Vittu mitä paskaa koko kirjoitus.

 5. Niko sanoo:

  Onpas täällä herkkiä poikia.
  Viihdyttävän kärjistetysti kirjoitettu ja mukavaa kun välillä haukutaan myös Barcelonaa.

 6. Ai saatana. sanoo:

  Kiitos tästä myötähäpeähuutonauru-tekeleestä. Paska Sid Lowe-pastissi.

  Älä nyt hyvä mies osoita tietämättömyyttäsi omalla nimellä.

 7. Oskari sanoo:

  Hyvää settiä! 😀

 8. Joo sanoo:

  Haluaisin lukemiseen käytetyn ajan takaisin, tämä oli eeppistä paskaa, eikä missään hyvässä mielessä. Kannattaa varmaan keskittyä niihin talousasioihin jatkossa, jospa kynä pysyisi paremmin kädessä..

 9. Pena sanoo:

  Voi voi, Huonosti kirjoitettua asenteellista roskaa, jossa ei ole kompetenssistä tietoakaan. Noilla lahjoilla ja analyyttisilla kyvyillä kannattaisi keskittyä kommentoimaa jääkiekon sm-liigaa, siellä olisi varmasti tarpeeksi valistumaton yleisö.

 10. Messinvihaaja sanoo:

  Aivan loistavaa että Barcelonaakin uskalletaan kritisoida. Erittäin vastenmielinen joukkue juuri tekopyhyyden takia.

 11. Pertsa sanoo:

  Paskaa tämä kirjoitus oli niiden Barcan puolella olevien teini-itkupillien mielestä. Suurin osa Barcan faneista on juuri näitä mussuttavia, leijuvia, äänekkäitä juntteja, jotka leuhkivat koko ajan, mutta häviön koittaessa (esim. huomenna) rupevat itkukurkussa selittelemään. Naurettavaa.

 12. Jussi sanoo:

  Niin joo ja jos on koskaan lukenut Marcaa niin saa Real Madridista juuri tuollaisen herrasmiesmäisen ja jalon kuvan… Urheilujournalismin taso Suomessa on karmaisevan heikko! Amatöörimäistä puuhastelua!

 13. Paskaa blogin sijasta sanoo:

  Tämä oli kyllä juntein kirjoitus, mitä viime aikoina on tullut vastaan. Ei hyvänen aika.

  Kirjoittaja kyllä osoitti täydellisen tietämättömyytensä espanjalaisesta jalkapallosta. Suosittelen espanja-suomi-espanja-sanakirjan lainaamista kirjastosta näin aluksi.

 14. Nimetön sanoo:

  Ei jumal.. Tän tekstin kirjottaja on aivan saletisti joku 130 kiloa painava, ei kertaakaan elämässään palloon koskenu, olohuonekoutsi, joka alko 15-vuotiaana kannattamaan Realia ku näki Zidanen volley-maalin UCL:n finaalissa…

 15. el sirkus sanoo:

  Loistava kirjoitus 😀

 16. Hardy sanoo:

  Aivan kaameeta soopaa. Onkohan kyseinen herra ikinä nähnyt yhtään futismatsia livenä?

  Hirveät myötähäpeät täällä tekstin johdosta. Voi moro.

 17. Kyllä! sanoo:

  Nautittavan suorapuheinen juttu, jossa aivan aiheellisesti nostetaan esille FC Barcelonan tekopyhyys. Erityiskiitokset siitä, että vihdoin koko nippu saa kunnon kritiikkiä Barcelonan kannalta erittäin häpeällisestä kesän Fabregas-saagasta. Törkeä ei riitä kuvaamaan tapaa, jolla Barcelona havitteli toisen seuran parasta pelaajaa, kapteenia, joukkoonsa.

 18. kyllä? sanoo:

  Yksittäisen suomalaisen jalkapallo”asiantuntijan” kritiikki kunnon kritiikkiä mielestäsi?

  Sinänsä hauskaa luettavaa.

 19. pena sanoo:

  No niin ja eilenhän sitten Madridin herrasmiehet osoittivat tämän onnettoman sepustuksen olevan täyttä roskaa. 5-0 ei jätä jossitteluille sijaa!

 20. JK sanoo:

  Aika alhaista dissailla joukkuetta sen suomalaisten ituhippifanien takia. Luulis aiheesta saavan vähän terävämpiäkin kärkiä. 😀

 21. […] kommentit Tuomas: Orgastinen höynä!Tomi: Orgastinen höynä!JK: El Clásico – Rehellistä kusipäisyyttä vai tekopyhää maailmanparantamista?pena: El Clásico – Rehellistä kusipäisyyttä vai […]

  • Messias sanoo:

   Pari vuotta muita kommentoijia myöhemmin tähän törmänneenä yhä ihmettelen vähättelevää asennetta el clasicoon. Se kuitenkin on juuri se ottelu joka mm-, em- ja mestareiden liiga -finaalin ohella kerää miljardiyleisön ympäri maailmaa. Ihan kuin tämän olisi kirjoittanut suomalainen perityhmä lätkäfani, joka on katkera siitä, että toisin kuin Suomessa, muualla maailmassa katsotaan ja _arvostetaan_ fudista eniten. El Clasicot ovat tärkeitä pelejä -ymmärsi sitä tai ei. Ihan sama kenen puolella on, mutta jompikumpi pitää valita – kuten urheiluun kuuluu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: