Pahaa Interiä ken pelkäisi?


HENRI AALTO

14.8.2010 kaikki näytti vielä hyvältä. Olimme juuri napanneet pääkaupunkiseudun herruuden kaatamalla toistamiseen HJK:n. Eroa välillämme oli ainoastaan kaksi pistettä, joukkueemme itseluottamus pilvissä ja nälkä voittaa jotain suurta sanoinkuvaamaton. Kuusi viikkoa tästä voidaan puhua minikatastrofista. Tai ainakin sen aineksista. Seitsemästä viime pelistä kaksi voittoa ja viisi tappiota. Joista kolme viimeisintä vieläpä putkeen! On sanomattakin selvää, että lauantaina pelataan todella isoilla panoksilla kauden päätösottelu.

Vajaan viikon kuluttua kaikki siis päättyy taas vähäksi aikaa. Veikkausliigaviheriöiltä siirrytään pienen lomailun jälkeen kohti kylmää talvea, pimeitä halleja ja kovaa fyysistä rääkkiä. Toisinsanottuna henkisesti raskaita aikoja. Taas saa odottaa puoli vuotta ”tosipelien” alkua. Onhan Liigacup toki välissä ennen uuden kauden alkua, mutta kirkkaimmat katseet ovat kaikilla talvellakin itse Veikkausliigassa.

Viimeisenä vastaamme astelee rakas vihollisemme Inter. Joukkue, jota emme ole voittaneet kolmeen peräkkäiseen kauteen liigassa. Kultainen muisto Tapiolan futispyhätöstä 16.7.2006, jolloin Herkku Vuorinen nakutti neljä täysosumaa Hongan 6-0 voittoon päättyneessä ottelussa, alkaa pikkuhiljaa hälvetä. Sen jälkeen paljon on muuttunut. Nyt pitäisi kaivaa samaa hurlumhei-meinikiä viimeiseen otteluun, ja antaa faneille vähän heidän ansaitsemaansa hunajaa.

Kumpi juhlii lauantaina - Puustinen vai Lehtonen?

Inter tuntuu aina tukahduttavan pelimme jollain ihmeen keinoilla. Tai jos he eivät siinä onnistu, he kuitenkin voittavat. Niin kuin kävi kesällä Kupittaalla. Dominoimme peliä täydellisesti, mutta poistuimme 0-2 tappio niskassa kotimatkalle. Jotenkin tutun kuuloista meidän kohdalla muutenkin…

Itseluottamustamme ei kuitenkaan ole vieläkään saatu tapettua, ei sinne päinkään. Vielä on jokaisella yksi mahdollisuus näyttää parasta osaamistaan, nauttia isojen panosten pelistä ja taistella verenmaku suussa rinnassa komeilevan logon puolesta. Interiä maukkaampaa vastustajaa ei oikeastaan tähän saumaan voisi edes toivoa, he ovat juuri oikea haaste meille viimeiseen kamppailuun.

HJK:n kaadettua tänään TPS:n ja Interin jäätyä tasapeliin MyPaa vastaan, tilanteemme on hieman valoisampi ennen lauantaita. Mitali on tosiaan yhä mahdollinen, eikä Interkään enää voi ohittaa meitä. Näitä ei pidä kuitenkaan miettiä enää pelipäivänä ollenkaan. Silloin mennään vielä yhden viimeisen kerran 90 minuuttia sata lasissa turhia murehtimatta tai ajattelematta. Jätetään kentälle kaikki se mitä pitkän kauden jälkeen jokaisesta vielä on jätettävissä.

Olemme myös pahasti velkaa HK 05:lle tämän kauden osalta. Häpeällinen putoaminen eurokentiltä, mestaruushaaveiden kariutuminen, peräti neljä kotitappiota… Epäonnistumisten lista ei ole kaunista luettavaa. Vaikka on kauteen toki paljon hyvääkin mahtunut.

Minun on kuitenkin pakko antaa nyt tunnustus faneillemme, jotka olivat jälleen todella kiitettävän runsaslukuisena seuraamassa kamppailuamme Hakaa vastaan. Lahjana heille meillä oli tarjota heikohkon esityksen jälkeen 0-2 tappio. Mitä fanit tekivät? Lauloivat, kannustivat ja tukivat meitä läpi ottelun. Ja vielä ottelun tauottuakin pelaajien taputtaessa heille kiitokseksi, HK:n suunnalta ei kuulunut yhtä pahaa sanaa, päinvastoin. Meteli nousi, fanit kiittivät ja vannoivat tunnustusta Hongalle. Ihan tuli kylmät väreet tätä seuratessa. Jos tämä ei saa pelaajia syttymään lauantaina niin mikä sitten!?

Maailman paras faniryhmä

Tule ihmeessä Sinäkin paikalle fiilistelemään kauden viimeistä kotiotteluamme ja mielellään kannustamaan meitä taistelussa mitalista ja viimeisestä europaikasta! Tappiokierteessäkin uskallan luvata rohkeaa ja viihdyttävää peliä. Lauantaina kaiken on viimein loksahdettava kohdalleen, on vain pakko. Ja tähän uskovat varmasti kaikki koko organisaatiossamme. Yksi 90-minuuttinen aikaa.. Lauantaina mennään!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: