SUPERVAIHTOPELAAJA: Suomifutiksen tulevaisuus, lyhyt käsitteistö


VILLE KINARET 

Hyppy. Hypyksi kutsutaan ilmiötä, jossa ihminen äkillisesti lihaksia jännittäen irtaantuu maankamaralta palaten hetken kuluttua takaisin. Mikäli ihminen ei palaakaan takaisin maankamaralle, sitä kutsutaan uimahypyksi, koska silloin ihminen putoaa veteen. 

Vauhti. Vauhdiksi kutsutaan korvien ohitse viuhuvaa ilmavirtausta kun ihminen etenee suuntaan tai toiseen, tavalla tai toisella, syystä tai toisesta, paikkaan tai toiseen. 

Potku. Potku on julkiseksi tiedoksi levinnyt salattu tekniikka pientavaroiden uudelleen järjestelemiseen, jolla saavutetaan parhaassa mahdollisessa tapauksessa siistimpi lattiapinta, siistimpi ruohikko tai siistimpi 150 000 punnan viikkopalkka arabin omistamasta manchesteriläisestä pientavaroiden uudelleenjärjestely-organisaatiosta. 

Näkemys. Näkemykseksi kutsutaan ilmiötä jossa ihminen näkee kaksi vaihtoehtoa edessään, toisen vasemmalla puolella ja toisen oikealla. Tai päinvastoin. Yleensä ihminen näkee vain yhden vaihtoehdon joko vasemmalla puolellaan tai oikealla puolellaan. Tosin jos kuulut pyöreää esinettä hyrräilevän lajiliiton kravatinkantajiin niin silloin yleensä näkee takapuolellaan yhden vaihtoehdon etupuolellaan. Jos taas olet pyöreää esinettä hyrräilevä polvisukkamies niin yleensä reagoidaan etupuolella siihen mitä nähdään vasemmalla ja oikealla puolella. Ja yleensä siellä on vastakkaista sukupuolta edustava vaihtoehto jossa ihminen yleensä näkee kaksi vaihtoehtoa etupuolella. 

Historia. Historia on sarja saippuakuplia. Se on monenkirjavien vaiheiden jälkeen punottu mielikuvituksellinen tarina, joka kerrotaan baarissa kavereille ja josta myöhemmin poistetaan adjektiivit, superlatiivit ja kaikki mitkä aiheuttavat minkäänlaista reagoimista ympäristössä, ennen kuin se lähetetään puhtaaksikirjoitettavaksi konsultointi-yhtiöön, josta se lähetetään puhtaaksi muokattavaksi historioitsijaa edustavalle markkinointi-yritykselle, josta se tulee niin kiiltävänä ulos, että kun historiasta annetaan lausunto julkisuuteen tulee ihmisen suusta yleensä vain saippuakuplia, kunnes markkinointi-yritys haastaa velkaantuneen konsultointi-yhtiön oikeuteen, joka suivaantuneena paljastaa listan käytetyistä puhdistusaineista, jotka historian kirjoittaja kiistää ja haastaa markkinointi-yrityksen oikeuteen. 

Tulevaisuus.  Jos polvisukkamies, kravatinkantaja, historioitsija ja vastakkaista sukupuolta edustava vaihtoehto aikovat jakaa onnellisen tulevaisuuden heidän täytyy hyväksyä seuraava. Tulevaisuus on vauhdikas hyppypotku. Jokin yhteinen suunta täytyy ottaa tavalla tai toisella (toivottavasti oikea) ja uudelleen järjestellä pientavarat siten että pysytään tukevasti maankamaralla, muuten tarvitaan 150 000 puntaa viikossa tarjoavaa arabia, joka kommunikoi konsultointi-yhtiön kautta markkinointi-yritykselle, josta tulee polvisukkamiehelle, kravatinkantajalle, historioitsijalle ja vastakkaista sukupuolta edustavalle vaihtoehdolle täyslaidallinen saippuakuplia. 

Usko. Tämä pieni tarina yllä kertoo seuraavaa: Suomen täytyy tajuta asemansa. Suomesta ei tule 10 vuoden kuluessa maailman huippumaata jalkapallossa, vaikka Palloliitto niin uhoaa. Suomesta voi ehkä tulla 20 vuoden kuluessa maailman huippumaa jalkapallossa. Se kuitenkin vaatii sen, että NYT aletaan panostaa juniorivalmennukseen, valmennuksen laatuun, huippuyksilöiden löytämiseen, kehittämiseen ja uran tukemiseen. 

Kotoinen Veikkausliiga ei tule olemaan kovatasoinen huippusarja, se tulee olemaan kasvattajasarja, se on jo sitä. Suomen tulee olla entistä enemmän kasvattajamaa ulkomaille tähtääville nuorille pelaajille. Hyväksytään se tässä vaiheessa niin voidaan alkaa tekemään oikeita asioita suomalaisen jalkapalloilun eteen. 

Ei kasvattajaseuroissa tai kasvattajamaana olemisessa ole mitään pahaa. Hollanti on hyvä esimerkki siitä, että sikäläinen pääsarja Eredivisie pyörii omien junioreiden voimin todella voimakkaasti ja hollantilaiset seurat ovat nimenomaan kasvattajaseuroja, jotka panostavat nuoriso-akatemioihin ja yksilöiden löytämiseen ja joista lähdetään pois pelaamaan huippusarjoihin Englantiin, Espanjaan, Saksaan tai Italiaan. 

7. syyskuuta Suomi kohtasi Hollannin. Tasaväkisessä ottelussa nähtiin kaksi pientä maata, joista toisessa kasvattajamaan rooli on omaksuttu oikein ja tehty moni asia oikein ja joka tuottaa liukuhihnalta nuoria huippu-yksilöitä. Ja toisessa pelaa pian 40-vuotias Kuningas Litmanen. 

Eljero Elia - Hollannin nuori tähti

Litti Litmanen, Suomen vanha luuta

Kirjoittaja on himankalainen rock-rumpali, joka opiskelee urheilutoimittajaksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: