Ei Valioliigaa vaan Veikkausliigaa!


TANELI HEINONEN

En tiedä miten kollikissat kurnuttavat, mutta elämme todellakin mielenkiintoisia aikoja. Enkä nyt viittaa käynnissä olevaan Valioliigan avauskierrokseen ja Blackpoolin väkevään alkurynnistykseen tai ensimmäiseen ilmaiseen tv-lähetykseen vuosikausiin. Nyt on syytä katsoa lähemmäs ja nähdä puut metsältä. Tänään pelataan kauden ehdottomista tärkein Veikkausliigakamppailu uudet entisen valtionyhtiön keisarinvaatteet saaneella Töölön stadionilla.

Pääkaupunkiseuden derby HJK-Honka on mestaruuskamppailun kannalta ratkaiseva. Mestaruus on kolmen kauppa kun kuopiolaiset onnistuivat perjantain JJK-voitollaan kiilaamaan ainakin hetkellisesti sarjakakkoseksi. Lehkosuo ilmoitti kauden alussa Hongan olevan tällä kaudella valmis tavoittelemaan vain ja ainoastaan mestaruutta. Voitolla Honka pysyisi vielä hyvin tuntumassa, mutta HJK:n viedessä pisteet kasvaisi ero jo yhdeksään pisteeseen.

Tapiolassa kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Honka kyykytti täyden ”stadionin” edessä Klubia Wallenille harvinaisten lipsahdusten myötä. Täysi tupa saattaa olla luvassa tänäänkin, kiitos klassisen ilmaislippukampanjan. Hongalle edessä on siis käytännössä pakkovoitto, mikäli Banan suojatit mielivät vielä pelata mestaruudesta. HJK joutui tyytymään Oulussa tasuriin ja tuleva mahdollisuus vaihtaa paitoja Gutin kanssa saattaa vilkkua jo pelaajien mielessä. Itse uskon kuitenkin tällä hetkellä kolmen asian olevan elämässä vääjämättömiä: verojen, kuoleman ja Klubin mestaruuden.

Vaikka pääkaupunkiseudun joukkueet eivät herättäisikään tunteita, on stadionille eksyneille satunnaiskatsojille luvassa herkkua, joka saattaa tulevaisuudessa käydä todella harvinaiseksi. Medo ei enää monta peliä Veikkausliigassa pelanne ja kiitos byrokratian hitauden ei mies enää palaa Suomeen pelaamaan maajoukkuepaidassakaan.

Nyt säntään intoa puhkuen paikan päälle. Heitetään vielä loppuun tulosveikkaus: 2-0 Klubille, Mäkelä ja Medo maalintekijöinä.

Medo ja Ägä hyväntekeväisyyshommissa:


Mainokset

One Response to Ei Valioliigaa vaan Veikkausliigaa!

  1. […] kolmen pinnan turvin. Kahdeksan kierrosta on jäljellä ja kaikki on vielä auki – onneksi. Taneli Heinosen vakuutteluille siitä, että Valioliigan sijaan vielä kannattaa seurata Veikkausliigaa taitaa sittenkin olla […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: