Mitä MM-kisojen jälkeen?


Ville Kuusinen

Pienen kirjoittamistaukoni jälkeen on minun heti alkuun sanottava, että MM-kisat olivat jälleen jotain huikeaa. MM-kisat aiheuttavat taatusti monelle, myös itselleni valtavat vieroitusoireet. Jalkapalloa on nähtävä lisää. Nyt Etelä-Afrikan juhlien jälkeen monella päähän saattaa hiipiä kysymys: Onko MM-kisojen jälkeen jalkapallokentillä elämää enää ollenkaan? Ratkaisut MM-krapulaan löytyvät kotimaan kentiltä.


Kotimaisen Veikkausliigan yleisömäärät kärsivät aina arvokisoista, mutta tänä vuonna katsomot ovat ammottaneet useassa ottelussa pelottavan tyhjinä. Suosittelenkin kaikille MM-krapulasta kärsiville, menkää täyttämään katsomot ja nauttimaan kotimaisesta jalkapallosta. Taso tulee varmasti yllättämää positiivisesti, olen siitä aivan varma. Tulevaisuuden Litmaset ja Hyypiät tulevat kuitenkin todennäköisemmin tästä sarjasta.

Kesäisen mökki-illan sijaan on parempi lähteä katsomaan esimerkiksi Euroopan liigan tai Mestareiden liigan karsintoja.  Suomalaiset seurat ovat mukana peräti neljän joukkueen voimin, HJK, TPS,Honka ja MyPa pitävät mainettamme yllä. Kaiken hyvän lisäksi samainen Antti Muurinen, joka johdatti HJK:n ensimmäisen kerran jalkapallon Mestareiden liigan lohkovaiheeseen toimii jälleen HJK:n valmentajana. Mahdollinen historian tekeminen Euroopassa on pakko nähdä jo karsinnoista lähtien. Näissä otteluissa ei myöskään tason puutetta tarvitse pelätä, sillä se tulee aina olemaan taatusti kovaa. Mökin saunan voi lämmittää koska vain, mutta Euroopan huippujoukkueita vastaan suomalaiset seurat pelaavat aivan liian harvoin. Näitä otteluita ei kukaan halua menettää.

Jos krapulasta johtuva jano on vieläkin liian suuri, löytyvät Suomesta vielä Veikkausliigan alapuolellakin olevat sarjat. Ykkösestä ja Kakkosesta puhutaan usein potkupallona, mutta totuus on kaukana tästä. Pelin nopeus ja taitotaso on varmasti heikompaa, mutta ottelut ovat usein erittäin viihdyttäviä. Maaleja syntyy välillä jopa jääkiekkotyyliin, ja näissä matseissa lämmin makkara, auringonpaiste ja kylmä juoma, takaavat kesäisen fiiliksen. Lisäksi esimerkiksi monia Kakkosen otteluita pelataan monilla suosituilla kesämökki-seuduilla, joten uimareissu yhtenä iltana väliin ja kentän viereen aurinkoa ottamaan rannan sijasta.

Suomessa pelataan ympäri maata MM-kisojen jälkeen myös paljon junioreiden turnauksia, joten mahdollisuus on mennä seuraamaan missä suomalainen juniorijalkapalloilu tällä hetkellä kulkee. Spekulointi siitä, nouseeko näistä turnauksista uusia huippuja Suomen jalkapalloiluun auttaa taatusti MM-kisoista toipumiseen. Hesa Cup Helsingissä on oiva paikka toteuttaa omia analyysejä tällä hetkellä.

Maajoukkueemme jatkaa myös EM-kisoihin valmistautumista jo elokuussa Belgiaa vastaan, joten Suomen parhaat pelaajat varmistavat sen, että jalkapalloa tulee korvista ulos myös heti MM-kisojenkin jälkeen. Lääkkeet on nyt MM-krapulaan annettu, joten ei muuta kuin valitsemaan parhaat mansikat kakun päältä.

Mainokset

One Response to Mitä MM-kisojen jälkeen?

  1. OPSilainen sanoo:

    Juu tänne Ouluun ja OPS-jp:n peleihin olisi kyllä tilausta yleisölle, sillä yleisökeskiarvomme on siinä 158 hujakoilla…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: