Eräs rakkaudentunnustus Hollannille


Mark Von Bommel – Olet joukkueen kenraali, koska jalkapallo on sotaa… ja rakkautta… ja sinä tunnut tietävän mitä on sallittua sodassa, ja rakkaudessa.

Jalkapallo on rakkautta. Kävelevät sääntökirjat yrittävät laittaa sinut aisoihin viitaten johonkin ”sääntöpykäliin”, mutta jalkapallo ei ole mikään korttipeli jonka piirteet voi laittaa pieneen sääntövihkoseen, ei ei ei. Voiko rakkauden sääntöjä kirjoittaa pykälinä? Rakkaus voi olla homoa, kiihkeetä, RAJUA. Ja sinun intohimosi ja rakkautesi jalkapalloa kohtaan on rajua, mikä on tuomareiden oikeus rajata intohimoasi?! He eivät vaan ymmärrä, mutta minä ymmärrän. Jalkapallo ei ole sinulle lista pykäliä, vaan alati muuttuva orgaaninen olento, jota pitääkin välillä tökkiä, se kertoo vaan, että välität siitä, ja että olet intohimoinen sitä kohtaan.

Jalkapallo on sotaa. Olit se puuttuva Rokka venäläisiä vastaan, se puuttuva Mannerheim. Sinä olet se viimeinen palanen jota tarvitaan voittamiseen. Mutta onneksi meillä on nyt sinut, meidän KENTTÄmarsalkka.

All hail VAN BOMMEL!!!!!

Ja Dirk Kuyt. Haluaisin elää juuri kuten sinä. Alati juosten pallon perässä. Keskittyen siihen olennaisimpaan. Et ole kentällä nostaaksesi nimesi valotaululle, et juokse kuin tuuli vain pönöttääksesi egoasi, olet siellä, koska pallokin on siellä… Ja sillon mennään.

Et tunnu edes prosessoivan pelin päätyttyä kun viisikymmentätuhatta ihmistä huutavat sinun kaunista nimeäsi, vaan nautit enemmänkin siitä, kuinka olet antanut kaikkesi ja hengität stadionin ilmaa syvälle keuhkoihisi ja ulos. Se on se hetki jolloin tunnet eläväsi, kun olet antanut kaiken… Et itsellesi, ei edes kannattajallesi, vaan joukkueellesi. Ja olet samantien valmis juoksemaan pallon perässä vielä toiset 90 minuuttia, jos tuomarit vain sallisivat sen. Dirk… Haluaisin elää kuten sinä: Täysillä!!!!!!!!!!!

Ja Sneijder. Katsoin Brasilia-ottelua hämmästellen. Et mennyt antamaan kulmaa, vaan päätit mennä puskemaan palloa. Pituus ei korreloi sydämen suuruuden kanssa. Brasilian karskit topparit juoksivat ristiin rastiin päättöminä kun sinä katsoit paikoillasi palloa tarkasti visualisoiden tulevaa suoritustasi, joka saisi suuren osan maailman väestöstä huutamaan kurkku suorana.

Mieleeni tuli Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian tykkimies, joka ei sytyttänyt tykkiänsä samantien, vaan vasta kunnes brasilialaisen merirosvolaivan tykkimiesten silmämunat näkyivät. Odotit rauhallisesti, merirosvot alkoivat jo paniikinomaisesti sytyttämään tykkejään. Odotit vielä pidempään, hold-it, hold-it. BOOM! Merirosvojen alus säpäleinä ja kapteeni Lucio upposi laivansa mukana. Siinä ei tarvittu mitään muuta kuin rohkeutta, ja suurta sydäntä.

Haluaisin vuokrata kanssasi tandemin ja lähteä polkemaan Amsterdamin iloisia katuja ekstaasissa. Saattaisin kuiskatakin jotain korvaasi, ja saattaisit punastuakin, mutta Damin yössä ei katsota sukupuolta, vaan minkälainen sydän ihmisellä on.

Ja Robben. Sisäänleikkasit suoraan sydämmeeni ja vedit suoraan ylänurkkaan. Olet herkkä ihminen, ja eivät kaikki välttämättä ymmärrä miten herkkää hollantilaista tulppaania pitäisi käsitellä. Sitä ei pidä repiä, ei katkoa, ei potkia, vaan ihastella. Kaikki eivät näe tulppaanin kauneutta, varsinkaan sellaiset, jotka ovat tottuneet amazonissa kasvaviin troppiisiin lihansyöjäkukkiin, mutta onneksi tulppaanin kauneus voitti lihansyöjäkasvin raadollisuuden.

Haluaisin mennä Amsterdamin tulppaanimarkkinoille poimimaan sinulle 11 eriväristä tulppaania kaikissa sateenkaaren väreissä. Jokaiseen kirjoittaisin käsin kuinka sinun ei tarvitse pelätä, koska vaikka sinulla olisi puukengät jalassa, voit juosta kuin tuuli pakoon kaikkia vaaroja jotka yrittävät sinua satuttaa.

Ja Stekelenburg: Joudut pelaamaan yksin. Se on vaikea paikka. Olet kuin iso yksinäinen korkea tuulimylly hollannin maaseudulla, sinun vahvat siipesi ovat liikkuneet nopeasti halkoen ilmaan ja säväyttäneet kaikkia, jotka sinut näkevät jo kaukaa. Olet ollut loistava. Paikka saattaa olla tuulinen, mutta sinut on perustettu vahvaan peruskallioon: järkkymättömään luottoon, joka ei koskaan häviä.

Rakkaudella

CHG Rehn

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: