Tunnelmia Pikkuhuuhkajien keskuudesta


HENRI AALTO

Parin kuukauden hiljaiselon jälkeen oli jälleen aika palata maajoukkueympyröihin. Edellinen tapahtumamme alle 21-vuotiaissa oli maaliskuinen vierastappio Tshekille 0-1 lukemin. Sitä edelsi hieno 3-0 kotivoitto Virosta, jolla on yllättävän kova nippu ikäluokassamme. Keskiviikkona on edessä kolmeen viimeiseen karsintapeliin valmistava Norja-ottelu, josta tavoitteena ei ole mitään muuta kuin voitto. Etenkin puolustuspelimme tulee toimia hyvin, sillä ensimmäisenä kolmesta viimeisestä vastustajastamme vastaan asettuu Javi Martinezin ja Daniel Parejon johtama Espanja.

Kokoonnuimme tänään ja oli hauska nähdä taas tuttuja jätkiä ympäri suomea ja eurooppaa. Tunnelma joukkueessa on avoin ja vapautunut, enkä ole havainnut ainakaan omaan silmääni ensikertalaisillamme Simpasella, Schullerillä tai J.Westöllä olevan ongelmia sopeutua keskuuteemme. Kämpän saan perinteisesti jakaa värikkään ja rennon persoonan omaavan Lukas Hradeckyn kanssa, joka kolkuttelee jo A-maajoukkueen portteja. Mainittakoon tosin että kämppiksenä itselläni on selkeä henkinen yliote Lukesta, ja päätän illalla mitä telkkarista katsotaan.

Omat lähtökohtani peliin ovat hieman erikoiset. Olen pelannut tällä kaudella veikkausliigassa vain yhden ottelun, joten oli positiivinen yllätys tulla valituksi ryhmään. Tämä on näin ollen poikkeuksellisen merkittävä kamppailu itselleni. Niin hienoa kuin Suomi-paita onkin aina pukea päälle ja tuntea sen tuoma voimakas lisälataus kehossa, minulla on nyt hyvä tilaisuus todistaa taitoni niin maa – kuin seurajoukkueenikin valmentajille. Mutta ennen kaikkea minulla on tilaisuus todistaa ne itselleni. Ja lisätä itseluottamusta.  Sen saadessaan jalkapalloilijaa on vaikeaa estää onnistumasta.

Avauskokoonpano voitokkaassa Viro-kamppailussa

Tule Sinäkin ihmeessä paikalle Leppävaaran futispyhättöön seuraamaan jännitysnäytelmää Suomi-Norja keskiviikkona klo18.30! Kentän pitäisi olla suht hyvässä kunnossa, joten ei ole täysin poissuljettua että pelaisimme kaunista futista maatapitkin syötellen. Se on asia mikä joukkueellamme ei aina ole toiminut odotetulla tavalla, mutta keskiviikkona on uuden yrityksen aika. Jätetään pitkät pallot niistä tunnetuille norskeille. Itse lupaan ainakin yrittää rakennella peliä muutenkin kuin silmät kiinni ja täysillä. Jonkun kerran saattaa tosin joutua pidemmänkin potkun suorittamaan..

Vielä mahdollisesti raivokkaan kotiyleisön tuen saadessamme en voisi olla enää paljoa luottavaisempi ottelun voitokkaasta lopputuloksesta. Tunnen positiivista ylpeyttä päästessäni taas pelaamaan maani puolesta, vieläpä kotikentällä monien tuttujen silmäparien tarkkaillessa katsomossa. Vaikka EM-kisoihin meillä ei mitään saumoja ole, kolmaskin sija kuolemanlohkossamme olisi tyydyttävä suoritus. Tästä on nyt hyvä kenraaliharjoitus ennen karsintojen huipentumista. Ja kolmannen sijan valloittamista Puolan kustannuksella. Otteluraporttia allekirjoittaneen näkökulmasta luettavissa sitten torstaina – mahdollisimman rehellisesti kirjoitettuna.

"Paukku" elementissään

Mainokset

One Response to Tunnelmia Pikkuhuuhkajien keskuudesta

  1. Panu Autio sanoo:

    Hyvä Henkka, pistäkää norskeja nokkiin oikein huolella!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: