Mestareiden matkassa


PANU AUTIO

Kahden viikon testijaksoni ELPozo Murcian F.S:n mukana lähenee loppuaan. Olen päässyt tutustumaan kenties maailman kovimman futsalseuran toimintaan monelta eri kantilta. Edustus-, reservi- ja juniorijoukkueiden harjoituksissa olen päässyt näkemään, miten laajalti laadukasta työtä seurassa tehdään. Monipuolisen ja valmentajatiimin opissa olen oppinut paljon uusia asioita futsalista ja saanut myös vahvistuksia omille näkemyksilleni siitä, miten tätä lajia tulisi pelata ja harjoitella.

Olen saanut paljon uusia ystäviä ja tutustunut moniin henkilöihin, joiden tuntemisesta ei varmastikaan ole ainakaan haittaa futsalurani jatkoa ajatellen. Lukuisat keskutelut muiden pelaajien ja laji-ihmisten kanssa ovat syventäneet futsaltietämystäni rutkasti. Joukkueen pelaajien kanssa vietetyt illat ovat tehneet oloni tervetulleeksi ja kotoisaksi täällä Murciassa. Esimerkiksi viime viikon torstaina ElPozon reservijoukkueella oli kilpailukauden päätösjuhla, johon minut kutsuttiin mukaan kunniavieraana. Saunan lauteiden sijaan joukkue kokoontui syömään yhdessä paikalliseen tapasravintolaan, minkä jälkeen käytiin hieman pyörittämässä lanteita paikallisessa diskoteekissä.  

Kippari-Kike on ottanut minut hyvin mukaan joukkueeseen

Kippari-Kike on ottanut minut hyvin mukaan joukkueeseen

Kauden ratkaisupelien seuraaminen paikan päällä tuhansien muiden katsojien kanssa on ollut futsalelämys, minkä kokemista Suomessa voi vain haaveilla. ElPozo aloitti tämän vuoden playoff-taipaleensa viime sunnuntaina vieraissa Mardidilaista El Carnicer Torrejonia vastaan. Televisiokameroiden edessä pelatussa ottelussa runkosarjan voittaja ElPozo näytti tasonsa ottamalla tyylipuhtaan 1–6 -voiton. Viiden tunnin kotimatkalle pääsin mukaan joukkueen bussiin, missä oli hyvin aikaa tutustua pelaajiin ja joukkueen rutiineihin.

Koska ElPozon kausi on nyt siinä vaiheessa, että edustusjoukkue keskittyy kauden tärkeimpiin peleihinsä ja reservijoukkue on jo päättänyt kilpailukautensa, näyttöjen antaminen on ollut osittain ongelmallista. Olen kuitenkin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon olen päässyt harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa ja miten paljon huomiota olen saanut päävalmetaja Dudalta. Vaikken ole päässyt pelaamaan ainuttakaan harjoitusottelua, kahteen viikkoon on mahtunut paljon tapahtumia, joiden aikana seuran valmentajille on varmasti muodostunut kuva minusta pelaajana ja ihmisenä.

Jatkokuvioni ElPozo Murcian joukkueessa ovat edelleen auki. Olen kertonut seuran edustajille viihtyneeni hyvin Murciassa ja olen myös ilmaissut halukkuuteni jatkaa työntekoa täällä kehittyäkseni entistä paremmaksi futsalpelaajaksi. Urheilutoimenjohtaja Fran Serrejónilta saamani palaute on ollut positiivista ja hän on luvannut kertoa minulle jatkokuviosta vielä ennen kotiinpaluutani, joka tapahtuu maanantaina 17.5. Viikonlopun aikana on siis tarkoitus käydä elokuussa alkavaa ensi kautta koskevia neuvotteluja. Odotan keskusteluja nöyrän toiveikkaana.

Turistina Murcian katedraalilla. Kaupunki on ollut mielestäni mukavan viihtyisä ja sopivan kokoinen.

Realistisesti ajatellen on myönnettävä, että minulla on vielä matkaa ElPozo Murcian avauskokoonpanoon (Juanjo(mv), Kike, Vinicius, Ciço & Wilde). Niitä paikkoja pitävät hallussaan Brasilian ja Espanjan maajoukkuekonkarit,  jotka ovat pelanneet arvokisoissa ja ammatikseen jo ennen kuin olin pelannut ensimmäistäkään futsalottelua. Itse aloitin oman futsalurani vuonna 2003 GFT:n riveissä, jolloin tililleni kertyi vain noin kymmenisen ottelua. Seuraava kausi oli välivuosi, sillä silloin matkasimme Sihvolan Peken kanssa Chileen jalkapalloilemaan. Toden teolla olen siis ehtinyt pelaamaan futsalia vasta kaudesta 2005–2006 lähtien. Uskonkin että yksi vahvuuteni on se, että minulla on vielä paljon varaa kehittyä.

ElPozon joukkueen runko on pysynyt kasassa jo pitkään ja monet aivainpelaajista ovat pelanneet seurassa jo lähes kymmenen vuoden ajan. Ensi kaudeksi joukkueeseen on kuitenkin tulossa pieniä muutoksia, sillä ainakin kolme avainpelaajaa brasilialaiset Ciço ja Wilde sekä maalivahti Juanjo ovat vaihtamassa maisemaa. Seura on hankkimassa (tai jo hankkinut) kokeneita korvaajia näille pelaajille ja ainakin yksi heistä pelaa nykyisen playoff-vastustaja Carnicer Terrejónin riveissä pelaava Jaison. Myös reservijoukkueen nuorukaisiin satsataan paljon ja heistä odotetaan joukkueelle tulevaisuuden avainpelaajia.      

Erikoistilannetreeniä keskiviikolta

Erikoistilannetreeniä keskiviikolta

Tällä viikolla olen päässyt ottamaan osaa edustusjoukkueen kaikkiin harjoituksiin ennen puolivälierien toista osaottelua, joka pelataan tänään Murcian kotihallissa paikallista aikaa klo 21:00. Joukkueen viretila vaikuttaa loistavalta, enkä usko että ElPozolla tulee olemaan vaikeuksia jatkaa otteluparista semifinaaleihin. Odotan myös innolla pääseväni näkemään murcialaisen kotiyleisön, jonka on sanottu olevan koko maan futsalliigan runsaslukuisin ja äänekkäin. ElPozo Murcia F.S. janoaa menestystä ja mestaruuksia. Joukkueen yksiselitteinen tavoite on uusia viimevuotinen mestaruus. Myös moni pelaajista ja seuran edustajista on ilmoittanut haavekseen UEFA Futsal Cupin voiton, mikä onkin ainoa pokaali, joka suurelta osalta pelaajista puuttuu. Olisi upeaa päästä mukaan toteuttamaan sitä haavetta.

Mainokset

3 Responses to Mestareiden matkassa

 1. Tapio ikkala sanoo:

  kuulostaa mahtavalta. pidän peukut pystyssä viikonloppua ajatellen!

 2. Tollo sanoo:

  Huippua ! Oot selkeesti ottanut mestat täysin haltuun. Nyt sopparia rontille kouraan jefet 😉

 3. Loukku sanoo:

  Hienoa lukea äijän kuulumisia! Hyvä buugi!
  Ota kaikki irti, sillä joka jepelle ei tollasia kokemuksia oo tulossa.

  Nimimerkillä: ”Hiekkakenttien Keown”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: