Ensivaikutelmia Murcian testileiriltä


PANU AUTIO

Ensimmäiset päiväni ElPozo Murcian testissä ovat sujuneet hyvin. Ennakko-odotukseni ovat täyttyneet ja vastaanotto maailmantähtiä vilisevässä seurassa on ollut todella lämmin. Tulevat päivät näyttävät lopulta riittäkö tasoni tässä piinkovassa seurassa ja onnistunko hommaamaan täältä Murciasta itselleni unelmieni ammatin.

ENNAKKOFIILIKSIÄ JA ODOTUKSIA

Pitkän matkapäivän päätteeksi saavuin Murciaan maanantai-iltana. Matkan varrella oli hyvin aikaa miettiä ja koota yhteen, millaisia odotuksia minulla on reissun suhteen. Ensinnäkin olen äärimmäisen innoissani siitä, että minulla on mahdollisuus päästä seuraamaan lähietäisyydeltä kenties maailman laadukkainta futsaltoimintaa seurassa, joka on maailman kovimman liigan tämän hetken paras joukkue. Uskon että palatessani Suomeen minulle jää tästä reissusta joka tapauksessa paljon annettavaa suomalaiselle futsalille. Tavoitteeni on siis pitää koko ajan kaikki aistit valppaana ja oppia mahdollisimman paljon asioita näiltä lajin kovimmilta ammattilaisilta.

Toiseksi minulla on kova halu päästä mittaamaan oma tasoni näiden maailman huippujen seurassa. Toivon ja uskon että näiden kahden viikon aikana ElPozon valmennusjohto antaa minulle todellisen mahdollisuuden näyttää parhaan osaamiseni futsalpelaajana. Lisäksi tavoitteenani on alusta asti ollut hyvien suhteiden luominen Espanajan futsalpiireihin. Tärkeimpänä kaikista matkani tavoitteena on kuitenkin ammattin hankkiminen itselleni. Haavenani on jo pidemmän aikaa ollut täysipäiväinen futsalin pelaaminen tässä maassa, missä futsalia osataan pelata paremmin ja arvostetaan enemmän kuin missään muualla Euroopassa.

Aiemmista kokemuksistani viisastuneena koen olevani erittäin valmis tälle testileirille. Kuusi vuotta sitten Chilessä vietetty talvi opetti paljon ja matkalta tarttui mukaan espanjan kieli, mikä on äärimmäisen tärkeä asia täällä Murciassa, missä hyvin harva osaa puhua muita kieliä. Myös lukuisat maaottelut sekä kansainväliset kokemukset futsalin parissa ja sen ulkopuolella ovat opettaneet minulle paljon. Tiedän ettei kaikkiin puheisiin ja lupauksiin tule suhtautua liian suomalaisen sinisilmäisesti. Uskon että  nämä kokemukset auttavat minua pelaamaan itsevarmemmin ja rennommin sekä vähentävät liaallista jännitystä.

TOSITOIMIIN

ElPozo Murcian kotibaana: El Palacio de Los Deportes vetää 7500 katsojaa

 

Tiistaiaamuksi olimme sopineet tapaamisen ElPozo Murcian urheilutoimenjohtaja Fran Serrejónin kanssa joukkueen kotihallilla. Hän esitteli minulle stadionin ja samalla sain tutustua myös kaikkiin seuran jäseniin: valmentajiin, fysioterapeutteihin, huoltajiin, tiedottajiin ja toimistotyöntekijöihin. Seurasimme yhdessä edustusjoukkueen harjoituksia ja harjoituksen päätteeksi tutustuin myös kaikkiin pelaajiin. ElPozon pelaavaan kokoonpanoon kuuluu lähinnä Espanjan ja Brasilian maajoukkuepelaajia. Heistä tunnetuimpia ovat kenties tuoreen Euroopan mestarijoukkueen kapteeni Kiké ja Espanjan liigan brasilialainen maalitykki Wilde. Vastaanotto pelaajien parissa oli erittäin lämmin.

Iltapäivällä pääsin vihdoin toistoimiin pelikentälle reservijoukkueen harjoituksissa. ElPozon kakkosjoukkue pelaa maan toisiksi ylimmällä sarjatasolla ja kaikki pelaajat ovat ammattilaisia. Joukkue koostuu lähinnä nuorista tulevaisuuden lupauksista, joista suurin osa on iältään kahdenkympin tienoilla. Harjoitussessiosta vastasi edustusjoukkueen päävalmentaja entien brasilian maajoukkuetähti Duda. Kovista ennakko-odotuksista huolimatta täytyy myöntää että treenien kova vaatimustaso ja tempo yllättivät minut hieman. Kenties omia otteitani kangisti myös hieman yli kuukauden mittaiseksi venynyt tauko futsalin tosipeleistä. Erityisen paljon huomiota kiinnitettiin syöttöjen laatuun ja kovuuteen. Pärjäsin vauhdissa kuitenki mielestäni hyvin ja ensimmäisestä tapahtumasta jäi kaikin puolin positiiviset fiilikset.

Tänään keskiviikkoaamuna ohjelmani jatkui edustusjoukkueen harjoituksilla. Vuorossa oli kevyt aamutreeni mihin kuului reilu puolen tunnin session kuntosalilla, jonka jälkeen pelailimme erilaisia höynäpelejä. Aamun harjoitus päättyi Pachanga -nimiseen höntsäpeliin, jota pelattiin koko kentällä kahdella kosketuksella ilman maalivahteja. Molemmilla joukkueilla oli kentällä seitsemän pelaaja ja maalin sai tehdä ainoastaan kuuden metrin alueen sisältä. Tunnelma oli äärimmäisen rento ja peliin suhtauduttiin huumorilla, vaikkakin molemmat joukkueet halusivat kovasti voittaa ottelun. Pelaajien mukaan kysessä oli viikon hauskin ja tärkein tapahtuma. Huikea jännitysnäytelmä ratkesi lopulta vasta jatkoajalla Wilden syötöstä tekemääni kultaiseen maaliin. Pelin jälkeen hymyt olivat herkässä joukkueessamme ja selkääntaputtelijoita riitti. Myös kuittailu vastapuolen pelaajille oli kiitettävällä tasolla.

Treenin jälkeen kippari Kike tarjosi syntymäpäivänsä kunniaksi lounaaksi tortilla españolaa ja tapaksia hallin kahviossa. Kestien päätyttyä ystävällinen isäntä tarjoutui myös viemään minut majapaikkaani autollaan. Matkan varrella minulla oli hyvin aikaa vaihtaa kuulumisia yhden maailman kovimman futsalpelaajan kanssa. Muistipa hän myös vuosien takaa maaottelun Suomea vastaan, joka päättyi lukemiin 13-0. Onnekseni pystyin kertomaan hänelle, etten kuulunut maajoukkueeseen vielä tuolloin.

Syntymäpäiväsankari Kike

Jatko-ohjelmaani täällä kuulu useita harjoituksia seuran eri joukkueiden kanssa. Valmennusjohto haluaa nähdä minut tositoimissa mahdollisimman monipuolisesti erilaisissa tilanteissa. On täysin ymmärettävää, etten voi ottaa osaa kaikkiin eduastujoukkueen harjoituksiin. Joukkue on par´aikaa valmistautumassa sunnuntaina alkaviin playoffeihin, mitkä ovat kauden tärkeimpiä otteluita, enkä minä ole mukana pelaamassa niissä. Niinpä esimerkiksi tietyissä taktisissa harjoitteissa valmentaja Duda haluaa keskittyä ainoastaan pelaavaan kokoonpanoon.

Tänään illalla pääsen harjoittelemaan seuran juniorijoukkueen kanssa. Mielestäni on äärimmäisen mielenkiintoista päästä näkemään, mikä on taso maanosan parhaiden futsaljunioreiden keskuudessa. Tulevien päivien ohjelmasta ei ole vielä sen tarkempaa tietoa. Jatkan kuitenkin harjoittlemista ja näyttöjen antamista täällä äärimmäisen tasokkaassa ja ammattimaisessa seurassa. Tähän mennessä kaikki on sujunut loistavasti ja ensimmäisten päivien vastaanotto seurassa on ollut erittäin ystävällinen. Ensi viikolle olen varmasti jo huomattavasti viisampi jatkoni suhteen. Päivittelen kuulumisia ja valokuvia tänne blogiin taas kunhan uutisia ilmenee.

Tähän loppuun haluaisin vielä tarjota makupaloja viime kauden Espanjan liigan 2. finaaliottelusta, joka pelattiin Murcian kotikentällä:

Mainokset

4 Responses to Ensivaikutelmia Murcian testileiriltä

 1. Loukku sanoo:

  Mainiota raportointia. Keep going, Pantteri!

 2. Roba sanoo:

  Tsemii Panu! upee juttu,keep on rockin’!!

 3. Tito sanoo:

  Mahtavaa Panda! Kovat pakaroille taputukset ja päivittele kuulumisia verkkojen heiluttelun välissä!

 4. Solveig sanoo:

  Onnea jatkossa! Jos jonain päivänä futsal ei enää maistuisi niin voisit ruveta urheilutomittajaksi. Niin hyvä raporttisi on sanoo Lakun täti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: