Kakkosen A-lohkon ennakkofiiliksiä


TUOMAS MUSTONEN

Tällä kertaa supervaihtopelaajan plääkät vetää jalkaansa Stadin futispiireistä tuttu ikitaistelija, jolla on alkamassa 4. kausi Kakkosen itälohkossa IF Gnistanin paidassa. FC POHU:n kasvatin pelaajauralle on mahtunut myös yksi vuoden kestänyt seikkailu Ykkösessä Käpylän pallon paidassa.  

Talven yli on treenattu kaikki mahdollisuuksiensa mukaan. Bollis, Ogeli pakkasta tai ei, silloin tällöin Talissa tai Myyrmäessä hallissa lepakkovuoroilla unohtamatta, että tuskin kukaan aina kentälle pääsee treenaa, joten onneksi on Pirkkolan pururataa yms.  Työt, opiskelut, perheet ja ystävät, mutta tietenkin aina myös pallo. Pelaajat todellakin pelaavat Kakkosta nauttiakseen mahdollisuuksiensa mukaan niin paljon futiksesta kuin pystyvät. Samat Stadin porukat törmäävät ja vaihtelevat kuulumisiaan peräkkäisillä vuoroilla koko talven. Kuitenkin kaikki odottavat jo sitä, kun kesällä päästään taas tosissaa vetäämään naapuria!

Stadista Gnistan, Käpa, HIFK, LPS, Atlantis ja Kiffen.  Naapurikuntia edustavat PK-Uusimaa, Futura ja AC Vantaa sekä maakuntia Warkaus JK, Joensuu, Lahti, Lappeenranta ja Kuusaa. Suurin osa tuttuja paikkoja jo kaikille Kakkosen pelaajalle vuosien varrelta. Samat ABC:t käytössä kaikilla nipuilla. Kakkosen itä-lohko on yhtä kuin Bussin taiteilu Kuusaan kotikentälle, Stadin Kingit katsomossa, Oulunkylän herrasmieskatsomo, Käpylän tuuli ja zorro, vierailijoiden ainaiset vaikeudet LPS:n saarella ja se sunnuntai-illan klo 18.30 peli Varkaudessa tai Joensuussa, mistä pitää ehtiä aamuksi kuudeks töihin. Näitä juttuja. Pelin tasoon puuttumatta ainakin sarja oli viime vuonna erittäin tasainen, lukuunottamatta yhtä hasardijoukkuetta.  Viisi kierrosta ennen kauden päätöstä 8 joukkuetta omasi teoreettiset mahdollisuudet putoamiseen ja taisi olla 4 joukkuetta vielä mukana nousutaistossakin.  Nyt Palloliitto hakee muutoksia ja sarjaa tullaan supistamaan, mutta ainakin vielä tänä kesänä nämä samat derbyt ovat katsojien saatavilla. Tulkaa ja nauttikaa.

Kakkosesta nuoret ponnistavat ylöspäin, vanhemmat ovat jo tulossa alaspäin, jotkut ovat jääneet oravanpyörään, mutta kaikki pelaa ja taistelee voitosta. Kakkosessa päästään pelaamaan pääsääntöisesti hyvissä puitteissa, joka vaatii taustoilta uskomatonta työtä ja halua olla mukana toiminnassa.  Tukijoita kun vain on rajallisesti Liigan, Ykkösen, kendon, sen sisäpelikengillä pelattavan kendomukaelman sekä ynnämuiden lajien viedessä kermat päältä. Mutta vuodesta toiseen Kakkonen elää ja voi yllättävänkin hyvin seurojen uskomattomien taustojen ansiosta. Noutaja tulisi varmasti nopeasti mikäli taustat eivät olisi yhtä innokkaita kuin pelaajat. Siinä on tavallaan vielä mukana sitä talkoomeininkiä, mitä vanhemmat tekivät mahdollistaakseen sen yhden Danacupin tai muun vastaavan reissun pojilleen tekemällä ja myymällä sinappia. Sinappi on vain vaihtunut järjestysmiehen liiviin tai makkaranpaistajaan essuun lauantai-iltapäiväksi. Poikien veri ei ehkä ole samaa, mutta kotijoukkueen paitojen värit ovat omat. 

Tämän vuoden sarjaan lähdetään, kuten usein aiemmin, aika ympäripyörein mielin. Talven harkkahöntsistä ei kuitenkaan ole aikaisemminkaan voinut mitään johtopäätöksiä vetää.  Samat naamat ne taitaa tänäkin vuonna pelata samoilla kulmilla, joten päivän kunto ratkaisee ottelut. Mieleen tulee banderolli maalin takaa Kuusankoskelta muutaman vuoden takaa. ”LAUTAMATTI ON JUMALA”. Silloin vanhemmat pelikaverit kertoivat tarinaa vuosien takaa kun he olivat aloitelleet taivaltaan Kakkosessa ja sama kaveri oli jo silloin ollut vanhemman kaliiberin tekijä. Persoonia löytyy myös Kakkosestan ja tarkemmin miettien siellä ne parisataa katsojaa ainakin tunnistavat omansa. 

Nuoria pelaajia on taas nostettu mukaan kokeilemaan siipiään siinä alimmassa ensimmäisessä oikeassa miesten sarjassa. Toivottavasti näemme taas läpimurtoja jopa liigaan asti. Petter Meyer, Akseli Pelvas ja Samuli Kaivonurmi muutamia mainitakseni, omaavat kaikki onnistuneen kauden Kakkosessa, minkä jälkeen ura on jatkunut isommissa ympyröissä. Nuoret pelaajat voivat siis hyvin lyödä itseäsä läpi ja saada nostetta uralleen Kakkosesta. Se kenellä tähdet on kohdillaan ja pääsee karsimaan noususta nähdään toivottavasti vasta sitten lokakuun pimeydessä. Kärkeen noussee kuitenkin kauden jälkeen paras joukkue ja sille karsintapaikka suokoon. Suosikkeja tai muita sijoituksia en lähde arvailemaan, mutta nikkaritietona heitetään että kolmena edellisenä kautena nousija on ollut Gnistanin avausvastustaja, joten taikauskoiset lyököön rahansa LPS:lle.

Viime kauden päättäneestä Kakkosen gaalaillasta eräästä sunnuntaisin suositusta ravintolasta on jäänyt mieleen baaritiskillä väisteltyjen liukutaklauksien lisäksi myös monet tarinat peleistä ja pelaajista. Näitä tarinoita lähdetään siis taas tekemään lisää. Onnea ja menestystä kaudelle 2010!

 

Loppuun vielä pari epävirallista listaa Kakkosen A-lohkon suosikeista kirjoittajan näkökulmasta. Näille kundeille Littipeukku:

”Vielä jaksaa”

 • Heinänen (HIFK)
 • Helin & Templar (Kiffen)
 • Heikkilä & Sivula (Gnistan)
 • Salo & Viheriäranta (LPS)

”Tutut naamat”

 • Pyhälä (HIFK) 
 • Nieminen & Spangar (Käpa)
 • Uusitalo & Liesirova (Gnistan)

”Seuraa näitä”

 • Partonen (Kiffen)
 • Saukkonen (LPS)
 • Rodrigues (Käpa)
 • Kaplas (Gnistan)
 • Nakari (Fc Kuusankoski)
Mainokset

One Response to Kakkosen A-lohkon ennakkofiiliksiä

 1. Jukka sanoo:

  Todellakin, kakkonen on ykkönen. Onnea kaikille joukkueille alkaneeseen kauteen, paras voittakoon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: