Henri Aallolle ja Hongalle Liigacupin mestaruus


OTTO TÄHKÄPÄÄ

FC Hongan varmisti viime lauantaina Liigacupin voiton ja samalla seurahistorian ensimmäisen mestaruuspokaalin jännittävien vaiheiden jälkeen. Pallonkaikkeuden vaikiobloggari Henri Aalto oli merkittävässä roolissa Hongan upottaessa JJK:n lopulta rangaistuslaukauskilpailussa. Hongan kuudentena miehenä rankkaria ampumaan astelleen Aallon onnistunut rankkari lähetti pallon maaliin ja espoolaiset ekstaasiin. Espoolaisten mestaruuspokaali oli tosiasia kun keltamustien maalilla Tuomas Peltonen vielä torjui JJK:n Anssi Virenin tasoittavan yrityksen.

Henri Aalto ja Honka juhlivat Liigacupin ratkettua.

Voittamisen kulttuurista blogissa kirjoittanut Aalto uskoo, että Liigacupin mestaruudesta on Hongan nuorelle joukkueelle hyötyä myös jatkossa. Pokaalin merkitystä joukkueelle Aalto kuvaa seuraavasti: ”Cupin voittaminen näkyy varmasti jo tulevalla kaudella itseluottamuksen nousemisena ja nyt myös tiedämme että meillä on kanttia ottaa mestaruuskin itsellemme.” Hongan tie mestaruuteen ei ollut helppo, sillä matkalla finaalin  joukkue  kaatoi muun muassa AC Oulun niin ikään rangaistuslaukauskilpailussa. Aallon mukaan Hongan kivikkoinen tie vaikeuksien kautta voittoon voi kääntyä joukkueen eduksi jatkossa: ”Voitimme melkein kaikki ottelut vaikeimman kautta, mutta voitimmepa kuitenkin. Se antaa uskoa ja itseluottamusta jokaselle siitä, että voimme voittaa kenet vain vaikka tilanne olisi miten vaikea.”

”Aika odottavaiset on tunnelmat”, kuvailee Aaltoa oloaan tulevan Veikkausliigakauden alla, ”joukkueen peli kulkee jo ihan mukavasti mutta pelaamme yhä liikaa tasapelejä ja tuhlaamme liikaa maalipaikkoja. Ongelmat ovat samoja kuin kahden viime kauden alussa.” Henkka toivookin Liigacupin mestaruuden siivittämän Espoon keltamustat edelliskausia parempaan sarja-avaukseen. Aallon ja muiden honkalaisten mielissä sarjan aloituksen merkitys korostuukin juuri aiempien kausien kitkerien muistojen takia: ”Juuri heikon alkukauden takia  olemme menettäneet mahdollisuudet mestaruuteen kahtena edellisenä kautena putkeen. Tänä vuonna meidän pitää olla alusta asti valmiita keräämään täysiä pistepotteja, jotta voimme pysyä mukana mestaruustaistelussa loppuun asti.” Alkavan sarjakauden alla Honka on erinäisissä arvioissa nostettu yhdeksi Veikkausliigan ennakkosuosikeista. Pokaalitilin avaaminen jo alkukeväästä ei ainakaan ole vähentänyt optimismia Hongan leirissä: ”Uskon, että palkinto odottaa meitä myös sarjakauden jälkeen. Meillä on materiaaliltaan riittävän hyvät pelaajat liigan voittamiseen ja uskon vahvasti että näin myös käy.”

Omalta osaltaan Aalto starttaa kauteen myös suurin odotuksin. Omista tavoitteistaan Liigacupin finaalissa vaihdosta kentälle päässyt pelimies kertoo seuraavaa: ”Oma tavoitteeni on vakiinnuttaa paikka avauksessa, nousta joukkueen luottopelaajaksi ja kehittyä pelaajana merkittävän paljon. Siihen minulla on realistiset mahdollisuudet.” Kunnon joukkuepelaajan tavoin Aalto pistää joukkueen edun itsensä edelle, mutta samalla hän päättää haastattelun lupaamalla iskeä tulevalla kaudella uransa ensimmäisen liigamaalin. Se miten Henkan lupauksen käy selviää Veikkausliigan pyörähtäessä Hongan osalta käyntiin tulevana sunnuntaina 18.4. kun joukkue kohtaa kotikentällään MyPan.

Mainokset

One Response to Henri Aallolle ja Hongalle Liigacupin mestaruus

  1. Roba sanoo:

    Lämpeen Henkkaan!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: